EMDR Türkiye Derneği Migren ve Fibromiyalji Workshopu 7 ocak 2018 pazar günü

  

EMDR Terapisi ile Migren ve Fibromiyalji

EMDR Migren Protokolü

EMDR Fibromiyalji Protokolü

 

  1. Eğitimi Veren(ler):

Emre Konuk, M.A

Zeynep Zat, MSc

  1. Eğitimi Veren(ler)in kısa özgeçmişi:

Emre Konuk, M.A

Emre Konuk Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Derecesi’ni Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden aldı. Aile Terapisi Eğitimi’ni Mental Research Institute, Palo Alto-Kaliforniya’da yaptı. Aynı Enstitü’deki Brief Therapy Center’da terapist olarak çalıştı. 1985’te Türkiye’de psikoterapi mesleğinin kurulmasını sağlamak ve kişilere, ailelere ve organizasyonlara psikolojik ve kurumsal hizmetler vermek amacıyla DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü’nü kurdu. Emre Konuk ayrıca EMDR Derneği ve Çift ve Aile Terapileri (ÇATED) Derneği’nin Başkanıdır.

Zeynep Zat, MSc

Uzman Psikolog Zeynep Zat, Psikoloji lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi’nde alarak buradan derece ile mezun oldu. Eğitimi süresince gösterdiği başarı ile ikinci bir bölüm daha okumaya hak kazanarak, Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar alanında da öğrenim gördü. Yüksek lisansını Queen Mary University of London’da psikoterapi alanında yüksek onur derecesi ile tamamladı.

Brief London’da, Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi Okulu ve Çocuklar ve Aileler için İleri Düzey Eğitimleri’ni başarı ile tamamladı. East London NHS Foundation Trust Psychotherapy Department’ta psikoterapist olarak çalıştı. Çift ve Aile Terapisi, Bilişsel Davranışçı Terapi ve Psikodinamik Psikoterapi eğitimleri aldı. Doktora öğreniminde tez aşamasındadır. EMDR Avrupa Sertifikalı Terapist’tir. 7 yıldır Davranış Bilimleri Enstitüsü’ndedir. Enstitüde, Psikoterapist ve Projeler Koordinatörü olarak çalışmaktadır.

  1. Eğitimin Amacı

Birçok durumda tedavisi olmayan, ‘kronik hastalıklar’ ve ‘tıbben açıklanamayan hastalıklar’ olarak kabul edilen migren ve fibromiyalji, bu eğitimde travma perspektifinden ele alınacaktır.

Fibromiyalji ve migren için özel olarak geliştirilmiş olan EMDR Protokolleri’nin öğretilmesi amaçlanmaktadır. Bu amaçla hem protokollerin nasıl uygulanacağı anlatılacak hem de gerçek vak’alar ile yürütülmüş seans videoları gösterilecektir.

Danışanlar ile terapiye başlamadan ve sürdürürken uygulanması gereken ölçekler paylaşılacaktır.

  1. Eğitimden katılımcılar adına beklenen çıktılar

(Katması beklenen beceriler):

Eğitim sonunda katılımcılar,

  • Hem EMDR Migren Protokolü’nü hem de EMDR Fibromiyalji Protokolü’nü uygulayabilir hale gelecekler.
  • Danışanların migren atakları ile baş etmek üzere Trigger Point Therapy’i görecekler ve uygulama olanağı bulacaklar.
  • Kronik migren ağrılarının sıklığını, süresini, şiddetini ve alınan ağrı kesici ilaç sayısını azaltabilecek veya ortadan kaldırabilecek terapötik müdahaleleri yapabilir hale gelecekler.
  • Fibromiyalji hastalarının kronik yorgunluklarının ve ağrıların azalması veya ortadan kalkmasını sağlayabilir hale gelecekler.
  • Kronik ağrılara eşlik eden depresyon, anksiyete gibi ruhsal problemlerin azalması veya ortadan kalkmasına yardımcı olacak EMDR Terapisi’ni uygulayabilecekler.
  • Ayrıca, kronik ağrının azalması ya da ortadan kalkmasının ardından danışanların gündelik yaşam ve ilişkilerini daha verimli yaşamalarına yardımcı olacak EMDR’a ek ilişkilere odaklanan müdahaleleri de öğrenecekler.
  • Literatürde yer alan araştırmalar ve ölçekler ile ilgili bilgi edinecekler.


Sertifikasyonları: